Lumea NTV
Peste in aluat
Pregateste si tu alaturi de noi peste in aluat - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 3-4 fileuri de peste alb
- 300-400 gr de cartofi taiati rondele de preferinta
- sare, piper
- boia, condimente pentru peste
- foi de placinta
- 1/2 l lapte
- 2 oua
- ulei
Pestele se spala, se usuca cu servete absorbante si se da deoparte. Cartofii se curata, spala si taie in rondele, dupa care se introduc in lapte pentru 30 minute.
Se ia o tava de cuptor, se unge cu ulei si se pune prima foaie de placinta, se unge cu un pic de unt/ulei si se pune a doua foaie, precum si a treia. Asezam apoi pestele, rondelele de cartofi, se toarna si laptele, sare, piper, boia, plante aromate dupa care se acopera tot cu trei foi de placinta. Se da la cuptor la foc potrivit 10-15 minute. Dupa acest timp, se bat 1-2 oua si se toarna deasupra foilor. Tava se da iar la cuptor pentru aprox. 30 minute cand ar trebui sa fie gata. Coacerea dureaza in functie de capacitatea cuptorului.