Lumea NTV
Piept de pui la tava cu sos de rosii
Pregateste si tu alaturi de noi iept de pui la tava cu sos de rosii - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 500 gr piept de pui
- 2 linguri ulei
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- oregano
Pentru sos:
- 4 cepe verzi
- 4 fire usturoi verde
- 1 cana suc de rosii
- 1 lingura ulei
- Sare, piper
Preparare :
Pregatim pieptul de pui într-un vas amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul si oregano si ungem bucata de carne cu acest sos pe toate partile. Lasam bucata de carne în amestecul astfel pregatit pana cand urmeaza sa o gatim. Între timp preg?tim sosul. Taiem ceapa marunt, la fel si usturoiul. Asa, acum ca am taiat legumele, punem uleiul la încalzit într-o tigaie si când este încins adaugam verdeturile. Le calim putin, dupa care adaugam sucul de rosii, sare si piper dupa gust. Punem carnea de pui într-o tava, împreuna cu sosul în care a stat la macerat si o canita de apa si acoperim cu folie de aluminiu, sau capac daca avem asa ceva. Dam tava la cuptor. Dupa 30 de minute, scoatem folia si adaugam sucul de rosii, si mai introducem tava la cuptor pentru înca 20 de minute, fara folie/capac de data aceasta.
Cartofi noi gratinati cu branza
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 200 g branza veche de oaie
- 200 g telemea vaca
- 200 g cas
- 100 ml lapte
- 4 linguri smantana
- sare si piper
- busuioc.
Mod de preparare:
Cartofii curatati de coaja se spala si se taie in doua sau felii . Sau daca sunt mici ii punem intregi. Se aseaza apoi intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara sare si piper dupa gust. Branza se taie cubulete si se pune intr-un castron. Se adauga smantana, lapte, sare si piper dupa gust si cateva frunze de busuioc tocat. Se amesteca bine si se toarna uniform peste stratul de cartofi. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana cartofii sunt gata (se verifica cu furculita) si deasupra avem o crusta rumena si delicioasa.