Lumea NTV
Pita (paine) de malai
Pregateste si tu alaturi de noi pita de malai - o reteta prezentata in emisiunea Traditia gustului.
Ingrediente:
- 1 cana malai
- 1 cana faina alba
- 1 cana iaurt simplu
- 2-3 galbenusuri
- 100 gr branza burduf sau cascaval ras
- 1/2 cana ulei
- 1 praf de copt
- 1-2 linguri zahar
- 1 cub de drojdie
- 100 ml lapte crud
- 200 gr carnat afumat, fiert dupa care se taie felii nu prea subtiri
- 200 gr cotlet fiert, dupa care se taie felii
- 200 gr costita afumata fiarta, dupa care se taie felii
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga iaurtul, praful de copt, uleiul, malaiul si faina alba, drojdia dizolvata in 100 ml lapte dulce. Se amesteca toate obtinandu-se un aluat moale.
Apoi se pregatesc doua tavi de cozonac (chec). Cu un polonic se pune jumatate din compozitie in cele doua tavi, pe urma se pune aleatoriu carnat, cotlet si costita, iar pe urma se adauga peste carnuri restul compozitiei.
Albusurile se bat spuma la care se adauga branza, aceasta compozitie se pune peste compozitia anterioara din tavi.
Se lasa putin sa creasca in tavi, apoi se da la cuptor.
Se lasa la cuptor pana se coace, dupa care se scoate, se aseaza pe un platou, se taie felii mai groase cu atentie sporita pentru a taia si carnurile din paine si se pot servi cu o cana de iaurt simplu.
*aceasta portie se poate multiplica in functie de catitatea dorita a se prepara.
Pofta buna!