Lumea NTV
Placinta de Carne in Foietaj
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de placinta de carne in foietaj - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru placinta in foietaj
- 500 g carne tocata
- 400 g ciuperci
- 3 cepe
- 5 oua
- marar
- patrunjel
- sare
- piper
- susan
- 2 foi foietaj
Mod de preparare
Se pregateste umplutura astfel: intr-o tigaie se caleste ceapa dar nu foarte tare, se adauga carnea tocata si se lasa sa se faca bine, apoi se pun ciupercile taiate marunt, verdeata, susanul si condimentele si se mai lasa putin sa prinda gust. Cand este gata se da la racit.
Pe un plan intins, se presara faina si se ia o foaie foietaj, se intinde cu facaletul dar nu foarte mult (cat este marimea tavii de cuptor). Se unge tava cu unt, se pune hartie de copt ca sa nu se prinda de tava si apoi puneti foietajul in tava. Daca s-a racit umplutura, se iau 3 oua si se amesteca in umplutura pe rand ca sa se omogenizeze. Se intinde umplutura pe foaie si deasupra se pune cealalta foaie intinsa si ea in prealabil. Inainte sa o introducem la cuptorul incalzit, o ungem cu galbenusul de la celelalte oua ramase pe toata suprafata ei.