Lumea NTV
Prajitura cozonac
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Cozonac - reteta prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica".
Ingrediente:
- 2 oua
- 80 g zahar
- 170 g faina
- 1 praf de copt
- 2 lingurite amidon
- 40 ml lapte
- 80 g unt
Pentru umplutura: 100 g nuci, 3-4 linguri cacao, 4 linguri zahar, 3 linguri lapte.
Mod de preparare:
Amestecam faina cu praful de copt si amidonul. Ouale le batem spuma cu zaharul, apoi adaugam faina usor si mixam bine. Urmeaza laptele, mixam bine, apoi adaugam untul moale la temperatura camerei si mixam bine pana devine un aluat mai dens, ca o smantana groasa. Tapetam o tava, rotunda sau de chec, cu hartie de copt, turnam compozitia si o intindem pe toata suprafata cu o lingura sa fie uniform. Pregatim compozitia de nuci ca la cozonac: taiem cat mai marunt nuca, amestecam cu cacao, zahar si lapte ca sa diluam.
Punem deasupra peste aluat cu o lingurita din compozitia de nuci, din loc in loc. Amestecam si spre interiorul compozitiei, astfel ca atunci cand portionam sa regasim in fiecare felie umplutura cu nuci.