Lumea NTV
Prajitura cu cirese (capsuni, visine, caise)
Pregateste si tu alaturi de noi prajitura cu cirese - o reteta prezentata in emisiunea Traditia gustului.
Ingrediente:
- 2 oua
- 140 g zahar
- 5 linguri unt
- 1/4 cana ulei
- 1/3 cana lapte
- 1 lingurita esena vanilie
- 200 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 cana cirese
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare prajitura cu cirese:
Pregatiti o forma pentru copt, pe care o ungeti cu unt sau ulei si o tapetati cu faina. Spalati ciresele, scoateti samburii si taiati-le in jumatate.
Mixati ouale cu zaharul, pana ce se spumeaza bine, adaugati uleiul in fir subtire, untul topit, laptele si esenta de vanilie.
Intr-un alt bol cerneti faina cu praful de copt dupa care o puneti treptat in spuma de ou. Amestecati cu o spatula, de jos in sus. In niciun caz nu veti folosi mixerul.
Turnati aluatul in tava si aranjati pe toata suprafata prajiturii ciresele taiate in jumatate. Puneti tava la cuptor timp de 35-45 de minute. Puteti testa prajitura cu o scobitoare.
Dupa ce o scoateti din cuptor si o mai lasati cateva minute in tava, presarati zahar pudra pe deasupra. O veti taia in cuburi abia cand se raceste.
Pofta buna!