Lumea NTV
Prajitura cu crema de must
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Prajitura cu crema de must - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru prajitura
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita otet (pentru a stinge praful de copt)
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema de branza
- 200 g branza de vaci
- 2 linguri smantana cat mai grasa
- 50 g zahar pudra
Ingrediente pentru crema de must
- 500 ml de must
- intre 50 si 150 g de zahar (depinde de cat de dulce este mustul)
- 2 oua
- 50 g de amidon
- un praf de sare
Mod de preparare
Mai intai facem blatul
- batem albusurile – dupa ce s-a format o spuma usoara, adaugam treptat zaharul, pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa
- Intr-o lingura punem praful de copt, apoi turnam usor otetul – spuma fomata o turnam peste albusuri
- incoporam usor prin miscari de dus in jos galbenusurile si faina
- turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( ex. o tava de 20/30)
- dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 15 min sau pana cand trece testul cu scobitoarea
- Il scoatem de la cuptor si il lasam sa se raceasca
Crema de branza
- dam branza prin blender pana devine cremoasa si fina, o amestecam cu smantana si cu zaharul si o dam la frigider
Crema de must
- Intr-o cratita batem ouale cu zaharul si sarea pana devine o spuma moale
- amestecam mustul cu amidonul si turnam compozitia peste ouale batute
- punem la foc mic amestecam continuu pana cand compoziti se ingroasa si capata consistenta unei budinci
- lasam sa se raceasca
Cand toate cele s-au racit le montam in ordinea urmatoare: blat, crema de branza, crema de must.