Lumea NTV
Prajitura cu dovleac si nuci
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de prajitura cu dovleac si nuci - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru prajitura cu dovleac
- 1 kg dovleac
- 250 g ulei
- 250 g suc de portocale
- 400 g faina
- 1 lingura praf de copt
- 12 lingurita de cuisoare praf
- 1 lingurita de scortisoara praf
- razatura de la doua portocale
- o fiola esenta de rom
- 300 g zahar
- 200g nuci macinate
- susan
Mod de preparare
Curatam dovleacul si il taiem cubulete mici. Intr-un vas adinc punem uleiul, sucul de portocale, razatura de portocala, zaharul, nucile, praful de copt, praful de scortisoara si cuisoare . Amestecam bine pana se topeste zaharul. Punem faina si amestecam usor, adaugam dovleacul si-l incorporam bine cu aluatul facut. Ungem o tava si punem aluatul, pe deasupra adaugam si susanul pe toata suprafata. Bagam la cuptor incalzit la 180 de grade pana se rumeneste bine incercand cu o scobitoare din cand in cand.