Lumea NTV
Prajitura cu piersici si bezea
Pregateste si tu alaturi de noi prajitura cu piersici si bezea - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 6 oua
- 10 linguri apa minerala
- 6 linguri ulei
- 500 g zahar
- 250g faina
- 1 plic praf de copt
- 5-6 piersici.
Preparare:
Galbenusurile le frecam cu 250g zahar, turnam treptat apa minerala, apoi uleiul si amestecam bine apoi punem faina si praful de copt.
Turnam compozitia in tava.
Piersicile le taiem felii si le asezam frumos peste compozitia de blat.
Introducem tava in cuptorul incalzit bine si o lasam aproximativ 15-20 de minute, cat sa fie blatul copt pe jumatate.
Intre timp batem bine albusurile cu 250g zahar, turnam usor bezeaua in tava si o nivelam frumos.
Introducem tava in cuptor pt 10 minute dupa care dam focul la mic, pana se usuca bezeaua.