Lumea NTV
Prajitura cu ravas
Pregateste si tu alaturi de noi prajitura cu ravas - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru blat:
- 2 oua
- 150 g zahar
- 100 g faina
- 250 g smântâna
- 2 linguri unt
- 1 praf de copt
Ingrediente pentru umplutura:
- 0,5 kg brânza de vaci
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 2 oua
- 2 linguri gris
- ravase dupa imaginatie si preferinta.
Prajitura inteligenta cu ravas e si gustoasa, si aspectuoasa, si distractiva. Iar reteta nu e grea deloc.
1. Pentru blat, se amesteca ouale cu jumatate din cantitatea de zahar pana ce se albesc. Se pun apoi smantana si untul topit, se amesteca si se continua cu faina si praful de copt.
2. Pentru umplutura, branza se amesteca cu ouale si restul zaharului, se adauga grisul si zahar vanilinat.
3. Se unge tava cu unt si se toarna amestecul cu faina de la punctul 1.
Se pun ravase si apoi se toarna amestecul cu branza. Textele ravaselor le alegeti dupa preferinte si ocazie, dar inveliti fiecare biletel in hartie de copt pentru a rezista la coacere si a ramane textul inteligibil..
4. Se amesteca putin in tava si se da la cuptor pentru 50 de minute.