Lumea NTV
Prajitura de casa cu mac
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Prajitura de casa cu mac - o reteta prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica".
Ingrediente:
Aluat:
- 300 g faina
- 150 g zahar pudra
- 150 g margarina
- 1 ou intreg
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- gem de caise sau de care preferati
Crema de mac:
- 2 oua intregi
- 50 g unt
- 200 g zahar pudra
- 200 g mac macinat
- 150 g faina
- 100 ml lapte
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, aluatul rezultat se imparte in doua, se intind foi corespunzatoare tavii. Pentru crema de mac, se freaca ouale cu zaharul pudra, apoi se pune untul moale, macul, laptele, faina amestecata cu praful de copt. Daca pare prea subtire crema, se mai adauga faina. Se unge si se tapeteaza o tava. Se pune prima foaie. Se unge cu un gem acrisor. Se pune crema de mac. Apoi a doua foaie.
Se coace la foc mic 150 grade, 40-45 minute. Se taie patratele sau dupa forma preferata si se poate pudra cu zahar.