Lumea NTV
Prajitura de post cu mure
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Prajitura de post cu mure - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru prajitura de post cu mure
- 1 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 2 cani faina
- 1 zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 3 linguri fulgi de nuca de cocos
- Mure – aprox. 1 castron.
Mod de preparare:
Intr-un castron amestecam faina cu zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Cu lingura facem o gropita in mijloc si acolo turnam apa minerala si uleiul. Amestecam usor cu lingura pana la omogenizare. La sfarsit incorporam murele amestecand usor. Daca veti pune murele direct congelata sau in stare proaspata, gustul nu este influentat in nici un fel.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie ce copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 -200 grade. Durata coacerii este in functie de tipul cuptorului. Este gata cand e rumena deasupra si nu ramane aluat pe scobitoare.