Lumea NTV
Prajitura marmorata cu cirese
Pregateste si tu alaturi de noi prajitura marmorata cu cirese - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 100 g unt,
- 300 g zahar,
- 5 oua,
- 2 linguri lapte,
- 300 g faina,
- 1 plic praf de copt,
- 1 lingura cacao,
- esenta de vanilie;
- 400 g cirese.
Preparare:
Ciresele se curata de samburi. Se separa ouale. Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga pe rand cate un galbenus si se mixeaza pentru incorporare. Se pune si laptele si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si faina cernuta, amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma, cu un praf de sare. Se amesteca usor, cu o lingura de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pastreaza 1/3 din compozitie in care se pune cacaua; se toarna peste compozitia alba din tava si se amesteca cu o furculita, sa se marmoreze. Deasupra se pun ciresele curatate de samburi, scurse si date prin faina pentru a ramane la suprafata aluatului. Se da la cuptor, la foc potrivit, cam 40 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Se serveste pudrata cu zahar pudra.