Lumea NTV
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru 8 portii:
- 4 portocale medii
- 5 linguri de miere
- 200 g de unt
- 200 g zahar brun
- 200 g faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 80 g migdale macinate
- 4 oua mari
Portocalele se curata de coaja si de pielita, apoi se taie rondele. Am folosit o forma cu peretii detasabili (diametrul 22-23 cm), al carei fund l-am acoperit cu hartie de copt si apoi am intins cele 5 linguri de miere. Am asezat pe fundul formei cele mai frumoase rondele, iar restul le-am taiat in bucati mici. Faina se amesteca cu praful de copt, in prealabil, iar apoi intr-un bol, se amesteca toate ingredientele, inclusiv bucatelele de portocale pana la omogenizare. Torni compozitia peste portocalele din forma, o intinzi uniform si o bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe randul din mijloc, pentru 35 de min. Faci testul scobitorii, lasi cateva minute prajitura sa se raceasca in forma, apoi cu grija desprinzi peretii detasabili si rastorni prajitura pe un platou. Pajitura arata ca un tort, cu feliile de portocale caramelizate deasupra.