Lumea NTV
Prajitura tavalita
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Prajitura tavalita - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 5 oua
- 200 g zahar
- 150 ml lapte
- 350 g faina
- 50 ml ulei
- un plic praf de copt
Ingrediente sos
- 150 g unt
- 160 ml lapte
- 150 g cacao
- 100 ml apa
- 150 g zahar
- 100 g ciocolata
- 300 g nuca de cocos
Mod de preparare blat pentru prajitura tavalita
Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana cand zaharul se topeste, apoi se adauga laptele, uleiul si se omogenizeaza. Faina impreuna cu praful de copt, se cerne peste compozitia lichida si se amesteca bine pana se obtine un aluat.
Separat, se tapeteaza tava cu hartie de copt si unt. Se pune aluatul si se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Se lasa aproximativ o jumatate de ora. Dupa ce prajitura este gata, se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca dupa care se taie in patratele (noi le-am taiat in forma de inimioare pentru ca este, totusi, o editie de Valentine’s Day).
Mod preparare sos pentru prajitura tavalita
Se ia o cratita potrivita in care se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pune pe foc, amestecand continuu cu ajutorul unui tel. Cand sosul a inceput sa fiarba se ia de pe foc, iar prajitura se scufunda in sos, pe ambele parti, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
Pofta buna!