Lumea NTV
Pui pe sticla cu orez si legume la cuptor
Pregateste si tu alaturi de noi pui pe sticla cu orez si legume la cuptor - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
- 1 pui de 1,5 kg
- 1 1/2 cana orez
- 1 morcov
- 1/2 ardei rosu
- 1 ceapa
- 1 mana de ciuperci (300-400 g)
- sare, piper, condimente
- ulei de masline
- patrunjel verde
Se pregateste un vas de yena sau o tava ce va merge la cuptor ungand-o cu ulei.
Ceapa, morcovul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei. Cand se inmoaie se adauga si orezul spalat, apoi ciupercile. Se ia de pe foc, se preasara patrunjel verde, sare si putin piper.
Puiul se spala, se usuca bine, se unge bine, bine cu ulei, apoi se freaca cu condimentele preferate. Se aseaza puiul pe un borcan sau sticla umpluta pe trei sferturi cu apa. Puiul astfel pregatit se aseaza in mijlocul tavii, apoi orezul cu legumele se distribuie in toata tava.
Se toarna 3 cani de apa peste orez si legume si se introduce tava la cuptor pentru timp1 1/2 -2 ore.
Pe la jumatatea timpului amestecati usor legumele si la nevoie completati cu apa.