Lumea NTV
Pui si sfecla rosie cu cartofi si usturoi la cuptor
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de pui si sfecla rosie cu cartofi si usturoi la cuptor - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Pentru partea de carne:
- pulpe de pui – 8-10 bucati sau cate avem nevoie
- condimente
- ulei
Pentru garnitura:
- 1 sfecla
- 2 cartofi medii
- 2-3 bucati ceapa rosie
- 2-3 catei usturoi
- cimbru
- sare
- piper proaspat macinat
- ulei
Cum procedam?
Pulpele de pui le condimentam, le asezam intr-o tava unsa cu ulei, apoi adaugam putina apa in tava.
Garnitura de sfecla rosie o pregatim separat astfel:
- incalzim cuptorul la 200 de grade C/ gaz 5
- spalam sfecla si cartofii, le curatam si le taiem in felii
- spalam ceapa, usturoiul si le taiem feliute
- intr-un vas pentru cuptor punem toate ingredientele, le amestecam, adaugam uleiul, cimbru, sare, piper
- acoperim vasul cu folie de aluminiu/capac si bagam la cuptor
- lasam 15 minute cu folia, apoi indepartam folia si mai lasam 20 de minute.
- In functie de capacitatea cuptorului, daca mai este necesar tinem mai mult timp, pana cand sunt coapte legumele.