Lumea NTV
Pulpa de porc impanata cu usturoi
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Pulpa de porc impanata cu usturoi - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 1,200-1,500 kg pulpa de porc
- 10 catei usturoi
- 1/2 lingurita piper rosu
- piper macinat si sare dupa gust
- foi de dafin
- 150 ml apa
- 50 ml ulei
- ata alimentara.
Mod de preparare
Carnea se spala si se curata. Usturoiul se curata, se spala si se taie in bucatele lungi. Pulpa de porc se inteapa cu un cutit ascutit iar in fiecare gaura punem cate o bucata de usturoi . Se impaneaza toata bucata de carne apoi se unge cu ulei, se adauga sare si piper dupa gust. Se leaga carnea cu o sfoara, se adauga sub sfoara frunze de dafin apoi se pune intr-o tava termorezistenta. Presaram piperul rosu pe toata suprafata carnii, adaugam apa (in tava) si introducem la cuptor, cu tava acoperita pentru 1 ora. Dupa acest timp indepartam capacul, adaugam peste carne sos din tava si se introduce din nou in cuptor pana devina rumena, cca 1 ora.
Se poate servi cu garnitura si salata de muraturi sau verde.