Lumea NTV
Rulada cu cartofi si carnati
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Rulada cu cartofi si carnati - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru rulada cu cartofi si carnati
- 500 g cartofi
- 3 oua
- 150 g faina
- 200 g carnati uscati
- 1 legatura patrunjel
- Chimen
- Sare
Mod de preparare :
Cartofii se spala, se curata, se taie jumatati si se fierb. Cand sunt fierti, se zdrobesc si se fac piure. Se adauga doua oua, faina cernuta, sare si se amesteca bine pana se obtine un aluat. Daca este necesar se mai adauga 1-2 linguri faina... Carnatii se curata si se taie feliute subtiri. Pe un prosop curat, se presara putina faina si se intinde aluatul (in forma dreptunghiulara). Deasupra se aseaza feliutele de carnati, una langa alta, mai putin pe margini care trebuie sa ramane libere. Urmatorul strat este de patrunjel tocat marunt care se presara peste carnati. Marginile se indoaie/apasa putin si incepem sa rulam aluatul cu ajutorul prosopului pana obtinem forma de rulada. Se aseaza intr-o tava, se unge rulada cu galbenus (sau doua daca nu ajunge), se presara chimen si se da la cuptor. Coacerea dureaza aproximativ 40 minute.