Lumea NTV
Rulada de pui, ficat si oua
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Rulada de pui, ficat si oua - reteta prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica".
Ingrediente:
- 600 gr carne tocata de pui
- 300 g ficat de pui
- 3 oua
- 1-2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- nucsoara
- 2 linguri mustar
- 4-5 oua fierte
- sare, piper alb
Mod de preparare:
Ficatul de pui il fierbem, apoi il tocam marunt sau il dam prin masina de tocat. Amestecam ficatul tocat cu carnea tocata de pui, verdeata tocata marunt, adaugam piper alb, nucsoara, sare, ouale crude si amestecam bine pana se omogenizeaza bine compozitia. Luam o tava pentru cuptor, de preferat cea de chec, o tapetam cu hartie de copt, ungem cu putin ulei, asezam un strat din compozitia de carne, ungem cu un strat subtire de mustar, asezam ouale intregi (fierte cu curatete) ca la drob, apoi acoperim cu restul de compozitie. Nivelam, intindem deasupra un strat de mustar si dam tava cu rulada la copt pentru 30-40 minute in functie de capacitatea cuptorului.
Servim cu salata proaspata din salata verde, ridichi si ceapa verde.