Lumea NTV
Rulou de carne cu glazura dulce-acrisoara
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Rulou de carne cu glazura dulce-acrisoara - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente rulou de carne:
- 600 gr carne de vita tocata
- 1 ceapa tocata marunt sau data prin razatoare
- 3 oua + 2 galbenusuri
- 1 ceasca pesmet
- 5 linguri branza uscata rasa
- 2 fire de telina verde
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 4 linguri patrunjel tocat marunt
- ulei de masline
- sare, piper
Ingrediente glazura:
- jumatate ceasca ketchup/ sos de rosii
- un sfet ceasca otet de mere
- 3 linguri zahar brun
Mod de preparare pentru rulou de carne cu glazura dulce-acrisoara
Preparam intai glazura prin punerea ingredientelor intr-o craticioara si lasam la foc mediu cateva minute pana se face o compozitie mai groasa. Intr-un vas punem carnea tocata si restul de ingrediente, potrivim de sare si piper, amestecam bine, apoi formam un rulou cu diametru de cca 7-8 cm, il punem intr-o tava mai adanca pe care in prealabil am uns-o cu ulei si ungem ruloul cu glazura.
Adaugam si jumatate de ceasca apa apoi punem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 40 min. Din cand in cand, e bine sa mai ungem ruloul cu sosul din tava.
Se poate servi cu sos tzatziki.
Ingrediente sos tzatziki
- 2 castraveti proaspeti
- 500 g iaurt gros (de capra)
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- marar
- menta
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare sos tzatziki
Se taie castraveciorul murat cubulete si se pune deoparte. Se curata de coaja castravetii, se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron, se presara peste ei sare si se lasa sa iasa zeama din ei. Se curata usturoiul si se mixeaza impreuna cu doua linguri de ulei. Se storc castravetii, se amesteca cu iaurtul, usturoiul si uleiul ramas si se potrivesc de sare si piper. Se pune Tzatzichi in boluri, se garniseste cu frunzulite de marar sau menta.
Pofta buna!