Lumea NTV
Sarmale cu orez si nuci
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Sarmale cu orez si nuci - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 2 verze murate
- 100 g stafide
- 100 g miez de nuca
- 1 pahar orez
- 3 cepe
- 1 lingura bulion
- 2 linguri ulei
- condimente dupa gust (nucsoara, cimbru, oregano..)
- sare
- piper
- zahar
Nota: Cantitatile se pot mari/ dubla (dupa nevoi).
Mod de preparare pentru sarmalele de post
Desfaci frunzele de varza si pregatesti foi de dimensiuni potrivite pentru sarmale, pe care le pui la desarat in apa rece, daca este nevoie. Tai fideluta foile de varza ramase.
Alegi si speli boabele de orez. Cureti si toci marunt ceapa. Macini nucile, inmoi stafidele in apa calduta.
Calesti putin ceapa si orezul, in uleiul incins, iei vasul de pe foc si adaugi stafidele scurse, nucile, bulionul, un varf de lingurita de zahar, sare si piper dupa gust. Putem sari peste etapa de calit. Adaugi ulei cat sa se lege compozitia.
Impachetezi cate o lingura de compozitie in foi de varza. Asezi in vas varza tocata, apoi sarmalutele. Torni bulionul diluat si apa calda cat sa acopere sarmalele.
Le dai la cuptor timp de 1-2 ore, la foc mic, completand din cand in cand cu apa, daca este necesar. Le poti servi impreuna cu iaurt vegetal.
Pofta buna!