Lumea NTV
Sarmale in foi de vita
Pregateste si tu alaturi de noi sarmale in foi de vita - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru sarmale in foi de vita
- foi de vita
- 1 kg carne tocata de vita
- 75 g orez
- 2-3 cepe
- Bulion
- 2 -3 oua
- Jumatate cescuta ulei
- Marar si patrunjel
- Piper negru,sare, cimbru,boia
- Smantana si mamaliguta calda pentru servit.
Mod de preparare:
Luna iunie este ideala pentru cules foile de vita pentru a fi folosite la sarmale. Dupa aceea devin amare. Foile de vita proaspat culese se oparesc in apa clocotita. Dupa ce stau cateva minute in apa clocotita se scot foaie cu foaie. Toate ingredientele pentru umplutura se amesteca: carne tocata, ceapa tocata marunt, bulion 3-4 linguri, verdeata, orez, ouale pentru a se lega compozitia, ulei si mirodenii, sare, piper, boia, cimbru. Asezam compozitia in mijlocul fiecarei foi de vita si impaturim dupa indemanare.
Int-un vas potrivit pentru cuptor (de lut daca avem sau orice alt vas) asezam cateva foi de vita pe fundul vasului, apoi asezam sarmalele, iar deasupra acoperim din nou cu foi de vita. Turnem apa calduta in vas, daca dorim mai putem adauga bulion sau suc de rosii si dam vasul la cuptor. Durata de gatire variaza in functie de cuptor.
Dupa ce sunt gata, servim sarmalutele cu smantana si mamaliguta calda.