Lumea NTV
Stufat de miel
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Stufat de miel - reteta prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica".
Ingrediente:
• 1 pulpa/bucata de miel
• 3 legaturi ceapa verde
• 3 legaturi usturoi verde
• o cana cu supa de legume
• o cana cu suc concentrat de rosii
• 1 cana vin alb
• 1 legatura de marar verde
• 4 linguri ulei
• sare, piper
Mod de preparare:
Carnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite sau se lasa bucata intreaga daca nu este foarte mare. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm. Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece. Intr-o oala se incinge uleiul, apoi se adauga carnea si se rumeneste usor pe ambele parti, se presara cu putina sare. Cand incepe sa se rumeneasca se toarna vinul si se lasa sa se inabuseasca, pana se evapora o parte din vin. Carnea se intoarce pe ambele parti.
Se scoate carnea, se aseaza in vasul roman pe fundul caruia turnam un strop de ulei. In oala in care s-a calit carnea se pun ceapa si usturoiul. Se amesteca pe ambele parti pana se inmoaie putin. Se adauga iar putina sare. Se ia oala de pe foc, se adauga mararul tocat, supa de legume, sucul de tomate, piper, se amesteca bine si se toarna peste carne in vasul roman. Mai putem turna putin vin si deasupra. Acoperim vasul cu capac. Se pune la cuptor pentru 1-2 ore, la foc potrivit, in functie de capacitatea cuptorului. Se verifica carnea, sa fie frageda. La final se mai poate presara cu marar taiat fin.