Lumea NTV
Stufat de vitel
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de stufat de vitel - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru stufat de vitel
- 600-700 g carne de vitel
- 4 legaturi ceapa verde
- 4 legaturi usturoi verde
- 2 legaturi loboda
- 2 legaturi patrunjel
- 2 legaturi marar
- 1 legatura tarhon verde sau tarhon uscat
- Sos de rosii
- Sare, piper
- Ulei
Carnea se taie bucati/ felii si se inabusa in putin ulei cat sa prinda o culoare. Cat pregatim verdeata dam deoparte carnea.Verdeata se taie toata cam de 2 cm: ceapa, usturoi, loboda, tarhon, patrunjel si marar. Dupa ce sunt pregatite toate se aseaza intr-o tava/cratita potrivita pentru cuptor astfel : pe fundul tavii se toarna uleiul rezultat din inabusirea carnii, apoi toata verdeata se amesteca si se distribuie uniform iar deasupra se aseaza bucatile de carne. Se toarna sos de rosii, se completeaza cu apa calda si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Tava pregatita se baga in cuptor si se lasa pana cand este gatita atat carnea cat si verdeata.