Lumea NTV
Taietei la cuptor
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de taietei la cuptor - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru taietei:
- faina cat cuprinde
- 4 oua
- sare
Se framanta, din ingredientele de mai sus, un aluat potrivit de tare. Se lasa sa astepte la rece, dupa doua ore se intinde foaie, se taie taieteii, se lasa la uscat sau se fierb, se calesc si se scurg.
Ingrediente pentru umplutura de branza:
- 500 gr branza de vaci
- 1-2 linguri de smantana
- 2 linguri de unt
- 1-2 linguri de gris fiert
- 1 pahar de zahar sau miere
- un pumn de stafide
- 4-5 oua
Se unge o tava cu unt sleit, se asterne un strat de taietei, apoi unul de umplutura, inca unul de taietei si tot asa pana se umple cratita - ulimul strat fiind de taietei. Se toarna deasupra o ceasca de smantana si se da la cuptor sa se rumeneasca.
Ingrediente pentru umplutura cu mac:
- 1 pahar de seminte de mac
- 3 linguri de zahar
- 1 lingura unt topit
- 1 lingura de smantana
- 3 oua
- 1 pumn de stafide
Se amesteca cu taietei cat sa umple o cratita unsa cu unt, care se coace in cuptor, la foc mic. Taieteii se servesc fierbinti, ninsi cu zahar si voie buna!
Pofta buna!