Lumea NTV
Tarta rustica cu magiun de prune si samburi de caise
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Tarta rustica cu magiun de prune si samburi de caise - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru tarta
(cantitatile sunt pentru o tarta mare)
- 225 g faina
- 100 g unt rece, taiat bucatele
- 100 g zahar pudra
- 1 ou
- 500 g magiun de prune
- 100-150 g samburi de caise – hidratati 10 minute in apa
- 100 g nuca macinata
- faina pentru presarat
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Punem faina, untul si zaharul intr-un bol (sau in robotul de bucatarie) si mixam pana obtinem o compozitie asemenatoare cu pesmetul. Adaugam oul si mai mixam cateva secunde, pana cand aluatul incepe sa se adune intr-o bila. Il rasturnam pe o suprafata tapetata cu faina, il framanatam un pic pana cand devine omogen. Magiunul de prune il amestecam cu samburii de caise/migdale taiate feliute si nuci macinate. Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata pudrata cu faina.
Ungem o tava de tarta (de preferat cu fund detasabil) cu unt si, cu ajutorul unui sucitor punem aluatul in tava lasand marginile pe dinafara. Punem umplutura de magiun peste aluat in tava, apoi aducem marginile, asezandu-le neregulat peste umplutura. Decoram cu cativa samburi de caise si nuci.
Dam la cuptor pentru 35-40 min sau pana cand aluatul capata un aspect auriu.