Lumea NTV
Tocana cu rosii
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Tocana cu rosii - o reteta prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica".
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita si porc
- 8-10 rosii rascoapte
- 2 linguri ulei
- 5 cepe
- Sare, piper
- 1 legatura marar, patrunjel
- 1 lingura smantana
- 1 lingurita faina
- malai pt mamaliga
Mod de preparare:
Se taie carnea bucati si se pune la inabusit in ulei. Ceapa se toaca pestisori si se adauga peste carne. Cand a luat culoare, se stinge cu apa calda, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic. Se adauga cand si cand apa, sa nu se arda...
Cand este fragezita carnea, se paseaza rosiile, se adauga in cratita peste carne, se pune sare, piper, se presara faina in ploaie, se amesteca si se da la cuptor. Se lasa pana se leaga sosul. Putem adauga si alte legume in tocana: praz, telina, morcov, dovlecei..
La sfarsit cand scoatem din cuptor fierbinte, adaugam marar tocat.
Se serveste cu mamaliguta calda si smantana optional.