Lumea NTV
Tocanita de curcan in crusta de cartofi
Pregateste si tu alaturi de noi tocanita de curcan in crusta de cartofi - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 1 pulpa superioara de curcan (dezosata de preferat)
- 1 ceapa mare
- Rosii in bulion/rosii proaspete oparite
- 1 capatana usturoi
- sare si piper
Pentru crusta de cartofi:
- 4 cartofi medii ca marime
- 50 g unt
- 50 g telemea
- 1 ou
- sare si piper
- 2 linguri cascaval ras
Mod de preparare:
Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Cand sunt gata ii zdrobim ca pentru piure, adaugand apoi untul, telemeaua sfaramata, oul, sare si piper dupa gust. Omogenizam amestecand energic.
Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat si a devenit translucida adaugam carnea taiata bucati si calim impreuna cateva minute, pana carnea se albeste.
Turnam apoi rosiile in bulion in cratita peste carne, acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana carnea este bine fiarta si zeama a scazut pana la consistenta dorita. Saram si piperam dupa gust, iar la final adaugam usturoiul pisat.
Punem tocanita intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, apoi acoperim cu piureul de cartofi.
Nivelam astfel incat sa obtinem un strat uniform, presaram cu putin cascaval ras si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute, pana crusta de cartofi se aureste.