Lumea NTV
Tocanita de pui si ceapa verde
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Tocanita de pui si ceapa verde - reteta prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica".
Ingrediente:
- 700 g piept de pui
- 2-3 cepe uscate
- 3-4 legaturi ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1-2 ardei grasi
- 4-5 rosii decojite din bulion
- 1 pahar vin alb
- marar, patrunjel
- sare si piper
- ulei
- malai pentru mamaliguta
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Carnea de pui se taie cubulete si se adauga peste ceapa cand aceasta devine sticloasa. Se calesc impreuna pana isi schimba culoarea carnea de pui, apoi se stinge cu vinul alb si se mai lasa pe foc sa se inabuse impreuna. Intre timp, taiem marunt ceapa si usturoiul verde, rosiile si ardeiul. Luam cratita de foc peste carne, ceapa verde, usturoiul, ardeiul, rosiile si asezonam cu sare si piper.
Pregatim un vas pentru cuptor, de preferat vas de lut (intotdeuna inainte de a-l baga in cuptor, vasul trebuie tinut in apa/cu apa minim 15 minute) in care turnam toata tocanita si dam vasul la cuptor pentru 30 minute.
Cand scoatem vasul din cuptor presaram peste tocanita verdeata proasopata si servim alaturi de mamaliguta proaspata.
Pofta buna!