Lumea NTV
Tocanita moldoveneasca (Friptura ca la moldoveni)
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Tocanita moldoveneasca (Friptura ca la moldoveni) - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 1 kg muschi de porc
- 2 morcovi
- 1 kg cartofi
- 1 lingura ulei
- 1 capatana usturoi
- 4 rosii (sau 2 linguri sos tomat)
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 1 pahar vin rosu
- sare, piper, foi de dafin
- apa
Ingrediente pentru aluat
- 1 pahar faina
- 1 ou
- apa cat primeste aluatul
Mod de preparare tocanita moldoveneasca
Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei, cand devine sticloasa se adauga carnea taiata bucati cat sa se rumeneasca. Cartofii se curata si se taie sferturi.
Morcovii, ardeii se taie feliute sau cum dorim. Se aseaza apoi toate in tava/cratita care va merge la cuptor, unsa cu ulei, in straturi sau cum au loc, carnea cu ceapa calite, cartofii si legumele, mirodeniile, condimentele, sare si apa calda (cat sa scalde toate ingredientele).
Se acopera si se da la cuptor.
Intre timp sau inainte facem un aluat gros cu care vom acoperi ulterior vasul.
Inainte de a se fi gatit tocanita, scoatem vasul din cuptor, adaugam usturoi taiat feliute si vin rosu.
Aluatul intins foaie il punem peste vasul cu tocanita, astfel incat sa ii lipim marginile de cele ale vasului. Se mai da vasul la cuptor sa se coaca inabusit cateva minute.
Se serveste cu muraturi.
Pofta buna!