Lumea NTV
Tocanita taraneasca
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de tocanita taraneasca - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru tocanita
- 1 kg mazare (2 borcane mazare conservata)
- 2 cepe rosii
- 5-6 rosii
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- 3 ardei
- 400 g carne de porc
- 2 carnati
- 50 ml ulei
- sare, piper
- cimbru proaspat
Preparare tocanita
Se curata ceapa rosie si ardeii, se spala, se taie solzisori si se calesc in uleiul incins in prealabil. Muschiul de porc se taie cubulete, carnatii se taie rondele si apoi se calesc toate impreuna cu ceapa si ardeii cat sa isi schimbe carnea culoarea. Dupa ce s-au rumenit, se adauga cartofii si morcovii taiati cubulete, mazarea si apa calduta. Se lasa la fiert cateva minute, timp in care curatam rosiile si le taiem cat putem de marunt. Rasturnam tot amestecul intr-o tava, asezonam cu sare, piper si cimbru, apoi dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute cat sa se patrunde bine atat carnea cat si legumele.
Presaram verdeata proaspata la servire.