Lumea NTV
Tort cu frisca si capsuni
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de tort cu frisca si capsuni - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- 8 oua
- 2 cescute zahar
- 8 linguri ulei
- 2 cani faina
- 2 cani nuci macinate
- 1 kg smantana groasa naturala
- 1 kg capsuni
- 1 intaritor frisca daca este nevoie
- 400 g zahar pudra
- Sirop
Preparare blat pentru tort
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zahar si un vf de cutit de sare pana devin spuma tare. Separat se freaca galbenusurile cu ulei si praf de copt pana devin crema. Se toarna galbenusurile peste albusuri si se amesteca bine. La final se adauga pe rand faina si apoi nuca macinata. Se pun si arome dupa preferinte. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
Cat timp se raceste blatul, pregatim frisca. Turnam smantana intr-un castron adanc si batem cu mixerul sau cu telul adaugand zahar pudra. Punem zahar cat de dulce dorim sa fie frisca. Se bate pana se ingroasa si nu se mai desprinde de tel. Daca nu se intareste suficient adaugam intaritor de frisca.
Dupa ce este racit blatul, se taie, in jumatate sau in 3 felii in functie de cat de mult a crescut. Se insiropeaza cu suc, sirop, suc din compot...
Se intinde pe putin frisca pe care o amestecam cu cacao blatul insiropat un strat de frisca, se aseaza feliute de capsuni, un strat subtire de frisca sa faca priza si iar blat. Acoperim complet cu frisca tortul si ornam cu capsuni dupa gust si preferinta.