Lumea NTV
Tort de mere
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de tort de mere - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente:
- 1,5 kg mere
- 10 linguri de zahar
- 5 oua la temperatura camerei
- 5 linguri de faina
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 10 nuci
- visine din dulceata
Optional: 100g unt, pentru a nu fi uscat. Se aseaza cuburi de unt printre si peste mere cand se pun la copt.
Mod de preparare pentru tortul de mere:
Se curata merele de coaja si se scoate cotorul.
Pe fundul unei cratite cu diametrul de 25–30 cm se pun 5 linguri de zahar intr-un strat uniform peste care se pun merele unele langa altele. In mijlocul merelor, unde au fost casutele cu samburi, se pun nuci si visine. Se dau la cuptor pana se coc. Se lasa sa se raceasca.
Se face aluatul pandispan. Se despart albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul si se bat iar pana se face spuma tare. Se pune faina si se amesteca usor avand grija sa nu iasa aerul din albusuri. Daca ati amestecat prea mult si nu sunteti sigur(a) ca va creste puteti pune in compozitie o jumatate de lingurita de praf de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
Se da la cuptor cam 30 de minute la foc mediu, pana se rumeneste frumos. Cand s-a racit se intoarce pe un platou. Se poate orna cu frisca.
Timp de preparare: sub 120 minute minute.
Pofta buna!