Lumea NTV
Torta calugareasca
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Torta calugareasca - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- foi clatite
Umplutura
- pipote, inimi si ficatei pui – 2 pachete
- 6 oua
- 500 g ciuperci (de preferat pleurotus)
- 3 linguri unt
- 2 legaturi marar si patrunjel
- 1 pahar vin dulce
- 2 cepe
- 3 legaturi de ceapa verde
- sare, piper, cimbrisor, ienupar
Sos
- 1 cescuta smantana
- 1 pahar suc de rosii
- 1 pahar vin
Mod de preparare pentru Torta calugareasca
Mai intai se pregateste umplutura astfel: se toaca ceapa - bob de orez - si se pune la calit in unt. Cand ceapa devine sticloasa se adauga pipotele. Dupa ce isi schimba usor culoarea, semn ca incep sa se caleasca, se sting cu putina apa si se lasa sa se inabuse. Adaugam apoi in cratita, ficateii si inimioarele. Ciupercile tocate se adauga si ele in cratita. Le lasam sa se caleasca pana isi lasa apa. Apoi stingem cu un pahar de vin si mai lasam cateva minute pe foc. Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca.
Intre timp, punem la fiert 4 oua, tocam verdeata si ceapa verde. Batem bine celelate 2 oua ramase. Cand sunt racite maruntaiele (pipote, inimi, ficateii) le tocam la cutit cat mai marunt, tocam ouale fierte si le amestecam cu verdeata, ceapa verde, cele 2 oua batute si restul din cratita, ciuperci si sos. Asezonam cu sare, piper, cimbrisor si ienupar pisat.
Luam o cratita/ tava potrivita pentru cuptor, o ungem cu unt, asezam o foaie de clatita si asternem un strat de umplutura cam de un deget. Alternam foile de clatita cu umplutura pana le terminam. Deasupra se toarna sos si se da la cuptor la foc mic pana se rumeneste.
Pofta buna!