Lumea NTV
Varzar cu varza si cartofi
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Varzar cu varza si cartofi - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru aluat (de post):
- 1 kg faina
- drojdie
- apa
- sare
Umplutura 1: cartofi, ceapa, sare, piper.
Umplutura 2: varza acra, ulei, piper.
Mod de preparare pentru varzar cu varza si cartofi
Se face un aluat simplu din faina, drojdie, apa si sare care se lasa la dospit 1-2 ore.
Umplutura de cartofi se pregateste astfel: fierbem cartofii apoi ii strivim cu furculita. Ceapa o tocam m?runt, o calim si o amestecam apoi cu cartofii. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Pentru umplutura de varza acra procedam astfel: tocam varza si o calim in putin ulei. Varza usor calita capata un gust mai interesant. Adaugam si putin piper.
Intindem aluatul foaie mare din care taiem cate un patrat ori intindem mai multe foi in forma de patrat, in functie de preferinte (varzarul este practic o placinta mare din care apoi taiem bucati pentru servit).
Punem din fiecare umplutura pe mijlocul fiecarei foi. Aducem colturile patratului in mjloc si le lipim. De asemenea, lipim marginile varzarului format pentru a nu se scurge umplutura in timpul coacerii.
Varzarii se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru coacere. Sunt gata cand este rumen aluatul.
Pofta buna!