Lumea NTV
Vinete umplute cu legume
Pregateste si tu alaturi de noi vinete umplute cu legume - o reteta prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica".
Ingrediente:
- 4 vinete
- 3-4 linguri branza
- 3 linguri ulei
- 30 gr unt topit
Ingrediente pentru umplutura:
- 8 ciuperci
- 4 ardei grasi
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se taie rondele. Se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Se pot umple asa ori se pot praji in tigaie pe foc doar cat sa ia o fata.
Mod preparare umplutura:
Ceapa, ardeii, ciupercile, rosiile si miezul de vinete se toaca marunt si se calesc in ulei incins. Dupa ce s-au calit, se amesteca cu usturoiul pisat, branza si se potrivesc cu sare si piper.
La sfarsit, se umplu vinetele cu compozitia obisnuta, se pun intr-o tava unsa cu unt, apoi se mai presara branza rasa peste vinete. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 175 grade pentru 5-7 minute.
Se consuma reci sau calde.