Acorduri de cooperare între România și Egipt



România și Egipt au semnat noi acorduri în cadrul celei de-a patra sesiuni a Comitetului mixt româno-egiptean de cooperare economică, ştiinţifică şi tehnică. Este vorba de acorduri pentru domenii cheie din economie. Primul dintre ele este un Memorandum de Înțelegere în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii semnat de partea egipteană cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România iar cel de-al doilea este un Memorandum de Înțelegere între Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE) și Autoritatea Generală pentru Investiții și Zone Libere a Republicii Arabe Egipt. Ministrul Ștefan-Radu Oprea a explicat importanța cooperării dintre cele două state.

RADU OPREA, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

"Ne-am propus să deschidem piețe, ne-am propus împreună cu ministrul Agriculturii, cu Excelența Sa, să deschidem spre exemplu piața de pasăre din Egipt sau piața pentru animale vii, să creștem exporturile de produse agricole, să reînnodăm povestea de succes a tractorului românesc pe piața din Egipt, până la domeniul energiei, al energiilor verzi, al hidrogenului, al inteligenței artificiale, al cooperării între întreprinderile mici și mijlocii, al transporturilor, toate aceste domenii au fost atinse astăzi și am hotărât împreună, să avem un comitet de monitorizare care să lucreze, astfel încât toate țintele pe care ni le-am propus să fie mult mai ușor atinse și să faciliteze dialogul prin intermediul ambasadorilor prezenți aici și domniile lor, să putem avea și poziția Egiptului atunci când discutăm despre comerț, poziția lor s-o putem exprima la Bruxelles astfel încât cooperarea între noi să fie mult mai ușoară."

dr. RANIA A. AL-MASHAT, ministrul Planificării, Dezvoltării Economice și Cooperării Internaționale

"Am discutat despre importanța legăturilor din agricultură între Egipt și România și potențialul acestui sector dar și alte domenii de cooperare, energia, hidrogenul, industrializare, transport. "

Printre temele abordate pentru cooperare s-au mai numărat și învăţământul superior, cultură, tineret şi sport, mai ales că anul 2024 marchează 118 ani de relații diplomatice între România și Republica Arabă Egipt. Anul trecut, valoarea totală a schimburilor comerciale între cele două state a fost de 1,1 miliarde de dolari.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook