Stirile National TV
Alexandru Sfârlea ne propune o antologie care are forța unei conștiințe
Comunicarea prin intermediul poeziei, o soluție chiar și în vremuri de COVID! Poetul bihorean Alexandru Sfârlea ne propune o antologie care are forța unei conștiințe. Cea mai recentă lansare a sa, intitulată "Vocile lui Sing", este o lectură de care este imposibil să te desprinzi. Sing a marcat o cumpănă din viața poetului.
prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, poet
"Sing s-a născut dintr-o mare traumă pe care am avut-o, am suportat-o."
Despre semnificația titlului "Sing", ne spune chiar poetul.
prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, poet
"Pur și simplu de la cuvântul care ne definește mai mult sau mai puțin pe fiecare, singurătate. Pot să spun că este alter ego-ul meu, care m-a idenfiticat. Și legătura cu antologia mea, am vrut să se audă și alte voci, acelea ale sinelui nostru, în rezonanță cu o lume a solidarizării, cu dorința de bine a celorlalți. Vocile lui Sing sunt distincte în toate volumele mele. Ele încearcă și acum să acopere acele voci ale disperării și amenințării acestui nenorocit de COVID."
Poetul Alexandru Sfârlea a oferit drept cadou persoanelor care își serbează onomastica de Florii, un fragment dintr-una dintre poeziile sale.
prin telefon: ALEXANDRU SFÂRLEA, poet
"Eu mă uit la sufletul tău frumos și făcând economie de Scufița Roșie, mă întrebam pe mine însumi, vîrît în locul bunicuței sub așternut: Pentru ce ai nasul așa de mare? Ca să miros ticăloșiile încă din fașă, Pentru ce ai urechile așa mari? Ca s-aud și-n mormânt cântecul de lebădă al uneltitorilor."
Alexandru Sfârlea s-a născut pe 22 iunie 1947, în satul Cihei, din județul Bihor. A avut o carieră impresionantă ca jurnalist, fiind, de-a lungul timpului, redactor la mai multe ziare și reviste. A publicat 14 cărți de poezie, una de eseuri, dar și un roman, pentru care a fost nominalizat deseori la diverse premii.