Stirile National TV
Auxiliarele școlare, eliminate
Auxiliarele pentru elevi, eliminate! Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat într-o conferință de presă că niciun material auxiliar nu mai este valabil, începând de astăzi. În cel mult 30 de zile, o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de către elevi şi profesori a precizat Pop. El a spus că a constatat că ordinul de ministru emis în 2002 şi care stătea la baza materialelor auxiliare nu a mai fost actualizat. Întrebat cât costă aceste auxiliare, ministrul a spus că de zece ori valoarea manualelor.
LIVIU POP, ministrul Educației "În ultimii cinci ani de zile situația a scăpat de sub control, neexistând nimic legal în ce privește aprobarea acestor materiale. Acest an va veni cu un lucru bun! Fiecare elev va avea manual școlar, vom reuși acest lucru anul acesta. În ultimii cinci ani, toate editurile din România au încasat 140 de milioane de lei pentru manuale școlare și nu au ajuns la elevi."
Liviu Pop a făcut un apel către edituri să nu mai transmită niciun material către şcoli şi către profesori, deoarece niciun auxiliar nu mai este omologat. El a precizat că de evaluarea materialelor auxiliare se va ocupa Ministerul Educaţiei, doar dacă va avea avizul conform al inspectoratului şcolar şi al asociaţiei de părinţi din unitatea de învăţământ. Asociaţia de părinţi trebuie să se angajeze în a derula operaţiunile financiare pentru achiziţionarea auxiliarului, dacă și-l dorește, a mai spus ministrul Educaţiei. Liviu Pop a anunțat, de asemenea, că lucrările de la examenele naționale ar putea fi corectate de acasă de către profesori, începând cu anul viitor.
LIVIU POP, ministrul Educației "Lucrăm la o modificare a metodologiei de corectare, acestea să fie scanate, iar corectorii să poată face acest lucru din centrul de examinare sau chiar de acasă."
În aceeaşi conferinţă de presă, Liviu Pop a mai spus că metodologia pentru "Şcoală după şcoală" a ajuns în faza finală. Principala modificare va fi pe programul de lucru. Astfel, în cele maximum trei ore pe care copilul poate să le petreacă în cadrul programului "Şcoală după şcoală", minimum 30 de minute în fiecare zi vor fi dedicate sportului, jocului şi mişcării.