Stirile National TV
Carne de porc cu E-coli, în carnea de mici
Atenție la ce puneți pe masă de sărbători! Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit produse din carne de porc cu bacteria E. coli. În urma verificărilor în magazine şi abatoare din patru mari oraşe din țară, printre care și Capitala. Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, bacteria a fost depistată în pasta de mici dintr-o carmangerie bucureşteană, pe suprafaţa unei carcase de oaie dintr-un abator din judeţul Buzău, într-o probă de hamburger ridicată dintr-un supermarket din Gorj, precum şi în micii din carne de porc şi vită dintr-un supermarket din judeţul Tulcea. Cumpărătorii spun însă că au încredere în carnea găsită în magazine și la târgurile de Crăciun.
VOX: "Nu ne e frică, pentru că o să cumpărăm de la magazine care sunt organizate cum trebuie, cu inspecții de sănătate, cum trebuie."
În această perioadă, afacerile cu carne de porc sunt în floare pe internet. Românii au scos la vânzare porci crescuți în propriile gospodării, pe care îi vând cu șapte lei kilogramul. Carnea este însă neverificată și poate chiar să va pună viață în pericol.
VOX: "Au apărut și pe internet oameni care vând carne de porc, v-ar tenta să cumpărați de acolo? Este foarte adevărat, dar nu să iei carne. Și dacă iei, te duci să faci analiză de trichineloză și după aia poți s-o consumi."
Medicii trag un semnal de alarmă și spun că ar trebui să avem mare grijă atunci când cumpărăm carne de porc.