Stirile National TV
Controale la carne de porc, înainte de Crăciun
Controale drastice, privind comercializarea cărnii de porc! Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vor efectua controale în toate locurile din țară unde se comercializează carne de porc. Potrivit vicepreședintelui ANSVSA, Mihai Ponea, este vorba de controale specifice sărbătorilor de iarnă și sunt dispuse ca urmare a numărului crescut de îmbolnăviri cu diverse bacterii sau paraziți periculoși. Un exemplu în acest sens este Trichinella spiralis, parazitul care provoacă trichineloza și care este prezent în carnea de porc menținută în condiții necorespunzătoare. Impulsul românilor de a cumpăra carne și produse din carne de la comercianți ambulanți, fără nicio siguranță din punct de vedere sanitar-veterinar, a dus chiar și la decese. Începând din întâi decembrie, medicii veterinari vor sta la dispoziția românilor care doresc să fie siguri că produsele din carne pentru masa de Crăciun nu le pun viața în pericol. Taxa pentru analiza cărnii este de 25 de lei.