Stirile National TV
Cum putem evita accidentele
Podurile, pasarelele sau viaductele devin adevărate capcane pentru șoferi. Aceștia apasă pedala de accelerație încrezători când văd că temperaturile nu au ajuns la limita de îngheț. Specialiștii auto spun că pe construcțiile suspendate poleiul, numit gheață neagră, provoacă accidente în lanț și că este nevoie de multă atenție în trafic. Aceștia fac câteva recomandări pentru conducătorii auto.
MARIUS LEONTE, specialist auto
"În această perioadă gradele ne joacă feste, recomand tuturor participanților la trafic, echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă, păstrarea distanței corespunzătoare, în anumite segmente de drum, cum ar fi poduri suspendate și fel și fel de drumuri în care sunt zone împădurite. Temperatura este mult mai scăzută cu câteva grade și în această porțiune există riscul de a derapa sau a aluneca. Din toate punctele de vedere, recomand a păstra distanța regulamentară și a preveni astfel de accidente. În perioada rece, a anotimpului rece, din toate punctele de vedere trebuie să conducem preventiv, a nu brusca atât pe accelerare cât și pe frânare autoturismul, a nu frâna brusc datorită faptului că poate interveni alunecarea sau deraparea în anumite segmente de drum."
La începutul lunii decembrie, 15 autoturisme s-au ciocnit la ieșirea din Brașov, după ce șoferii au pierdut controlul volanului. Polițiștii le recomandă șoferilor să aibă cauciucurile de vară schimbate, chiar dacă nu merg în zone cu zăpadă. La temperaturi mici, pneurile de iarnă pot face diferența între o călătorie liniștită și un accident.