Stirile National TV
De Sărbătoarea Maicii Domnului
Sărbătoarea Nașterea Maicii Domnului, prăznuită de către Biserica Ortodoxă astăzi este cunoscută în popor și sub denumirea de Sf. Maria Mică. Această sărbătoare marchează venirea pe lume a Fecioarei Maria. Sărbătoarea cu cruce roşie Sf. Maria Mică simbolizează începutul vieții sale, un moment de bucurie și speranță pentru creștini. În tradiția ortodoxă, Nașterea Maicii Domnului este prima mare sărbătoare din anul bisericesc, care a început la 1 septembrie. Ea deschide un nou ciclu de sărbători și este un prilej de rugăciune. De sărbătoarea Sf. Maria Mică, în multe comunități rurale se organizează hramuri și târguri. Bisericile își sărbătoresc hramul, iar credincioșii merg la slujba specială pentru a se ruga și a aprinde lumânări în cinstea Maicii Domnului.
COSTIN DINU, preot, Parohia Brancuși
"Nașterea Maicii Domnului vine cu bucuria întrupării Domnului Nostru Isus Hristos, unind firea sa umană prin sângiuirile Maicii Domnului, născându-se Hristos Domnul pentru a ne împaca pe noi cu Dumnezeu."
Tot în această zi, credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Maicii Domnului şi împart din fructele toamnei pentru cei adormiţi. 2,3 milioane de român - adică peste 11% din populaţia ţării - poartă numele Maria.