Stirile National TV
Depresii și certuri în apartamentele supraaglomerate
Depresiile şi certurile sunt frecvente atunci când numărul locatarilor îl depăşeşte pe cel al camerelor. Înghesuiala locativă e una dintre problemele cele mai mari cu care se confruntă românii. Acolo unde sunt mai mulţi locatari adulţi decât camere de locuit, neînţelegerile şi certurile sunt mai frecvente, iar oamenii sunt mai nervoşi şi mai deprimaţi din cauza lipsei de intimitate, conform unei cercetări a Institutului Român de Sondare a Opiniei Publice, realizată pentru Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România.
ALEXANDRA GEORGESCU, reporter
"În blocurile de locuinţe din România sunt frecvente situaţiile în care numărul persoanelor este mai mare decât numărul camerelor de locuit. Există cazuri în care, într-un apartament de două sau trei camere trăiesc împreună trei generaţii.
VOX "Dv. locuiți singură... prin vecini."
VOX "Sunt într-o... se mai aud."
VOX "Cred că și... apartament. (...) Cunosc persoane... depresie."
Potrivit specialiștilor, supraaglomerarea în apartamente are și alte consecințe. Aceștia spun că oamenii au performanţe intelectuale mai scăzute, devin retrași și se integrează greu în societate. Standardul de surprafață locuibilă în Uniunea Europeană este 30 de metri pătrați pe om. România se află la jumătate cu 15 metri pătrați, în medie.