Stirile National TV
După ospățul de Crăciun, popas la Urgențe
Masa copioasă de Crăciun a căzut greu la stomac! Cârnaţii, caltaboşii, salata de bouef, sarmalele, friptura și cozonacul consumate peste măsură au transformat sărbătoarea Crăciunului într-un adevărat coșmar pentru pofticioși. Și alcoolul consumat peste măsură s-a dovedit neprielnic organismului. La serviciul unic de urgență 112 au apelat persoane care, după ospățul de sărbătoare, nu au mai putut îndura grețurile, durerile de stomac și stările de vomă. Unii au avut nevoie de asistență medicală după ce au căzut pe gheață. Alții, au avut nevoie de servicii medicale din cauza acutizării unor boli cronice. Potrivit managerului Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu, în ultimele 24 de ore, circa 1.600 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență. Dintre acestea, aproape 1.000 au fost urgențe de cod roşu şi galben.
ALIS GRASU, manager general, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov „23 de persoane au prezentat fracturi, luxaţie şi entorse şi 264 de persoane au solicitat ambulanța pentru afecţiuni digestive.”
Numeroase apeluri pentru urgențe medicale au fost înregistrate și în alte zone din țară. Nutriționistii au câteva sfaturi pentru a ne feri de probleme digestive si de o nedorită vizită la urgențe. Secretul este moderația! În plus, o masă îmbelșugată se digeră mai ușor dacă facem mișcare în aer liber.
ANA IACUB, reporter ”Pentru a preveni efectele provocate de mesele prea bogate, medicii vă recomandă, în perioada sărbătorilor, un consum ponderat de hrană. Spre binele dumneavoastră, evitați mâncărurile grase și consumul excesiv de dulciuri și de alcool. Porțiile mici de mâncare, carnea mai slabă, salatele de crudități, supele, fructele și ceaiurile de plante asigură organismului nutrienții de care are nevoie, dar și confortul întregului organism.”
Direcţia de Sănătate a Municipiului Bucureşti a anunțat că nouă spitale asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada 24-26 decembrie.