Stirile National TV
Gala arhitecților
Cele mai frumoase clădiri realizate în ultimii ani în Capitală au fost premiate, la cea de-a IX-a ediție a Anualei de Arhitectură, eveniment organizat la Ateneul Român. Ediția din acest an trage un semnal de alarmă asupra condiției de decizie a profesionistului român, condiție ce determină calitatea construcțiilor în mediul autohton. Rolul arhitectului, al specialistului în construcții, precum și valoarea unui mediu de calitate, trebuie reevaluate, fiind decisive pentru succesul proiectului.
prof. dr. arh. EMIL IVĂNESCU, președinte, OAR București
”În primul rând, arhitectura în București este o zonă foarte dinamică, arhitecții din București trebuie să fie foarte creativi, pentru că e un mediu foarte dinamic, foarte concurențial. Uneori sunt lucruri foarte bune, uneori sunt mai puțin bune, dar principala caracteristică a unui arhitect aici este dinamica, de a fi mereu în formă, de a fi creativ.”
prof. dr. arh. LUCA MATEI STOIAN, președinte, C.E.A.A.A.
”Arhitecții din Capitală au devenit mai îndrăzneți, cu propuneri mult mai tehnologice și cu timpul, atât în designul ambiental, în peisagistică, cât și în tehnologie, vom reuși să dezvoltăm Bucureștiul, ca o capitală europeană.”
prof.dr. arh.MARIAN MICEANU, rector, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”
”Ca în fiecare an, un eveniment extrem de important pentru breasla arhitecților și nu numai. Mă bucur că, deși în pandemie, lucrurile s-au schimbat, chiar fundamental, și au fost redefinite.”
Secțiunile Anualei de Arhitectură București 2021 au avut patru jurii internaționale, alcătuite din profesioniști din diferite țări europene, recunoscute pentru arhitectura contemporană inovativă.