Stirile National TV
Himera educaţiei online
Himera învăţământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienţei sale ca membru în Comisia de învăţământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecinţele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învăţământ.
CĂTĂLIN IVAN, fost europarlamentar
"Un milion de elevi stau acasă şi pierd timp preţios iar accesul la educaţie le este refuzat. În România nu putem vorbi de învăţământ online din absolut niciun motiv. Nu toţii elevii au calculatoare, conexiune internet, nu sunt pregătiţi să înveţe online, să folosească aplicaţiile, nu avem profesori pregătiţi să predea online, nu există materii adaptate unui învăţământ online. Astfel de instrumente se pregătesc în ani de zile, cu investiţii uriaşe. Toate ţările au ajuns la concluzia că învăţământul online poate fi un suport pentru învăţământul tradiţional, dar în niciun caz nu poate înlocui învăţământul tradiţional."1,46
Cătălin Ivan precizează că există riscul ca această generaţie de tineri să nu reuşească apoi să se adapteze.
CĂTĂLIN IVAN, fost europarlamentar
"Acces la internet în sălile de clasă, tehnologie care să le permită copiilor să interacţioneze pe platforme digitale care sunt deja construite la nivel european, pentru diferite materii care sunt valabile oriunde în Europa, da, sigur că ar trebui să avem. Dar să transformăm învăţământul în învăţământ de acasă, nici nu trebuie să luăm în calcul această opţiune. Asta înseamnă alienarea tinerilor, înseamnă decuplarea lor de la ceea ce înseamnă o formare autentică, sustenabilă. Devin nişte adulţi inadaptaţi. Niciun experiment în lume nu a demonstrat că învăţământul online este eficient, prin urmare este un drum pe care România nu are de ce să meargă."
Aproape 3 milioane de şcolari şi preşcolari au început cursurile noului an şcolar pe 14 septembrie, iar o treime fac acum cursuri online.