Stirile National TV
La nivel global, 230.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer ovarian
A fost lansat un nou ghid esențial pentru pacientele cu cancer ovarian din România! În fiecare an, la nivel global, 230.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer ovarian. Cancerul ovarian este boala cu cea mai mică rată de supraviețuire dintre toate cancerele feminine. În 2035, medicii specialiști estimează că, la nivel mondial, numărul de cazuri noi de cancer ovarian va fi cu 55% mai mare, iar numărul de decese cauzate de această boală cu 70% mai mare. În România, potrivit specialiștilor, 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu această boală, iar peste jumătate dintre ele pierd lupta cu boala.
DANA LUCIA STĂNCULEANU, medic primar oncologie
”Ana Savu, Național Tv, întrebare:- Care este cel maiimportant lucru pe care trebuie să-l știe o femeie indiferent de vârstă pentru a-și proteja sănătatea, din punct de vedere ginecologic.- La ca vârstă poate să apară cancerul ovarian. - O femeie vindecată de cancer ovarian mai poate spera că poate avea copii? - O femeie care a avut cancer ovarian mai poate avea, ulterior tratamentului, o viață sexuală normală? Viață sexuală normală cu certitudine că poate să aibă, sigur există și niște intervale, apropo de intervențile chirurgicale, dar poate să aibă. Dacă poate sau nu sa aibă copii, depinde de stadiul și de tipul de intervenție chirugicală și de tratamentul ulterior făcut de pacientă.”
Ghidul „Cancerul Ovarian – Ghidul pacientei” le explică pacientelor cu cancer ovarian care sunt pașii ce pot fi urmaţi, din punct de vedere medical, de la apariția primelor simptome până la stabilirea, de către medic, a tratamentului necesar. Informaţiile din acest ghid prezintă într-un limbaj accesibil, investigaţiile ce trebuie efectuate pentru stabilirea diagnosticului, pornind de la suspiciunea iniţială, până la tipul de tratament potrivit fiecărei paciente.