Stirile National TV
Mașina, protejată de caniculă
România se topește! În aceste zile temperaturile sunt extrem de ridicate. Oamenii se protejează, dar trebuie să aibă grijă și de autoturismele lor, spun specialiștii auto. Aceștia le oferă recomandări șoferilor.
MARIUS LEONTE, expert auto
"Protejarea mașinii împotriva caniculei și a razelor UV înseamnă mai mulți factori și mai multe etape. Înainte de toate, protejarea pentru partea de vopsea a caroseriei, recomand spălarea cât mai deasă și ceruirea aproximativ din 2 în 2 luni de zile datorită faptului că aduce un beneficiu pentru a nu decolora sau a nu se coji lacul mașiinii. Vorbim de geamuri, geamurile ar trebui protejate ori prin folii omologate ori pur și simplu să avem niște parasolare și recomand nu numai pe față unde există bordul care se poate decolora și dezlipi, vorbim și de partea din spate unde avem haionul sau luneta cum se mai spune, cât și părțile laterale ale mașinii, astfel împiedicăm razele UV și căldura să deterioreze atât țesuturile textile, cât și cele de piele ale scaunelor."
Mai mult decât atât, orice șofer trebuie să fie atent la anumite componente ale mașinii care pot fi afectate de temperaturile ridicate. Aceste componente trebuie verificate cu rigurozitate pentru a evita o situație nedorită.
MARIUS LEONTE, expert auto
"Recomand ca de fiecare dată atât partea de freon, făcută o inspecție din 2 în 2 ani de zile, ceea ce ne aduce un beneficiu, nu avem disconfort, uleiul din compresor ar trebui schimbat. Partea de lichide înseamnă foarte mult, dacă nu avem o răcire corespunzătoare, atunci putem să avem mari pierderi cum ar fi deteriorarea motorului, disconforturi în trafic și tot așa, pentru astfel de lucruri recomand cu precădere pentru a merge și a face de fiecare dată, de câte ori este nevoie, //...// o constatare într-un service autorizat."
Totodată, trebuie verificate bateria, filtrele și uleiul mașinii, mai spun specialiștii auto.